понеделник, 12 октомври 2015 г.

Manhattan Pastell Prettties кремообразен руж и сенки за очи 2в1

Този руж и сенки 2в1 може да закупите от http://www.enzo.bg/.
Добре поставеният руж има свойствата да направи лицето да изглежда по-свежо, отпочинало и младолико.
Важно е обаче да не се прекалява с количеството и руж и да се нанася по правилния начин.

Овална форма.

Може да използване компактен или крем руж. Нанесете го от бузите към скулите.Цветът трябва да прелива, без да оставя рязък щрих по кожата.
Нанесете руж под скулите, ако искате да ги подчертаете.
Важно е да улучите цвят, който ви отива. Нанесете и на още няколко места по лицето, както е показано на картинката, за да подчертаете формата и завършите перфектното излъчване.
Трик: за правилното поставяне на ружа, ще ви помогне усмивката. Усмихнете се пред огледалото и разучете лицевите мускули, така ще се локализира точното място, от където да стартирате с нанасянето на ружа.

Кръгла форма.

За кръглите лица е необходимо повече време, за да се постигне перфектното им излъчване, тъй като при тях трябва да се постави допълнително руж на определени места, за повече финес.
Когато избирате цвета, избягвайте перлените нюанси, които отразяват светлината и правят лицето да изглежда по-широко и голямо.
Нанесете ружа, започвайки от вдлъбнатините, които се движат надолу по протежение на скулите. Продължете линията отстрани почти до самата брадичка, това ще ви помогне да направите лицето да изглежда по-слабо.
Приложете вече познатия трик с усмивката.

Квадратна форма.

Тази форма наподобява донякъде овалната, но чертите на лицето са по-отсечени и изразителни.
Тук целта ще е не да ги подчертаем, а да ги омекотим.
Нанесете ружа с кръгови движения, като акцентирате най-вече върху бузите. Това ще направи формата на лицето по-малко остра.
За да направите лицето да изглежда по-слабо, си представете, че рисувате върху бузата буквата G. Започнете от слепоочието, скулите и накрая надолу към челюстта.
Приложете вече познатия трик с усмивката.

Правоъгълна или триъгълна форма.
Продълговатите лица обикновено са достатъчно слаби, с видимо подчертани чело и брадичка.
Ако искате лицето да не изглежда така дълго, нанесете ружа с хоризонтални движения, като започнете от ухото и продължите към бузите.
Нанесете руж и на челото и брадичката с помощта на четка, това също ще намали визуално дължината на лицето ви.
За тези които имат високо чело е техниката за нанасяне на руж по линията на косата.
И тук приложете вече познатия трик с усмивката пред огледалото.

Как да изберем правилния цвят:
- за светла кожа използвайте нюанси близки до роза и кайсия;
- за нормална кожа са подходящи цветовете от кайсия до праскова;
- за тъмни и загорели кожи използвайте нюансите от праскова до корал.

Когато искате по-подчертани форми на лицето си, маркирайте необходимите места с руж в кафявата гама.

Кремообразен руж или руж пудра?
И двата вида са добри, но пудрата по-лесно се нанася.
Кремообразният руж се взема с пръст и се нанася внимателно и по малко, за да не заприличате на индианка. Той просто трябва да се слее с кожата.

Вместо грим по цялото лице
Нямате време сутрин да се гримирате. Но за 20 секунди и с помощта на дебела пухкава четка можете леко да нанесете руж на челото, скулите, над клепачите и средата на брадичката. Ще добиете свежи ведър тен.

Руж “усмивка”
Това е най-простия начин за поставяне на руж, подходящ за начинаещи. Освен това лицето ви ще изглежда усмихнато.
Как се постига този ефект?
Усмихнете се пред огледалото и сложете ружа на най-изпъкналата част от бузата ви, но слизайте под нивото на носа.

“Слънчев” руж
Той обикновено е в златист прозрачен тон. С четка го нанесете по цялото лице, като наблегнете на брадичката, челото и носа, тъй като това са най-тъмните участъци.
Не използвайте тъмни тоналности.

Коригиращ руж
Всичко зависи от формата на лицето ви.
Ако е по-скоро издължено, трябва да се опитате да го разширите малко.
Поставете ружа, както е показано – от вътрешната страна на скулите, близо до окото.
Ако лицето ви е широко, едро, поставете ружа в обратната посока, отвътре навън.

Няма коментари:

Публикуване на коментар